Straalverbinding

GreenIX levert straalverbindingen op haar glasvezelnetwerk. Met deze draadloze verbindingen kunnen grote afstanden overbrugd worden met een maximale snelheid tot 8 Gbit/s. Deze variant, ook wel ‘draadloos glasvezel’ genoemd, kan worden ingezet als alternatief voor de aanleg van een conventionele glasvezelverbinding. Een straalverbinding is snel te realiseren waardoor u snel online bent.

Straalverbindingen zijn geschikt voor alle mogelijkheden die glasvezel biedt; zoals high speed data en telefonie. VoIP leent zich dan ook prima voor gebruik met een straalverbinding.

Bent u benieuwd of een straalverbinding voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op en we nemen de mogelijkheden met u door.

Ubiquity
Mast Draadloos Internet

Licenties

Voor straalverbindingen met een afstand langer dan vier kilometer leveren wij een licentie mee van het Agentschap Telecom. Deze licentie, die een looptijd kent van vijf jaar, wordt door GreenIX voor u aangevraagd en is specifiek toegewezen aan de betreffende straalverbinding en kan niet door derden gebruikt worden.

Voor afstanden korter dan vier kilometer kan er ook gekozen worden voor een licentieverbinding indien de beschikbaarheid vergelijkbaar moet zijn met glasvezel. Licentievrije straalverbindjngen kennen een beschikbaarheid die vergelijkbaar is (x)dsl of coaxverbindingen.

Altijd en overal

Een straalverbinding kan overal geleverd worden. Het is een geschikte oplossing voor moeilijk bereikbare locaties zoals een historische binnenstad of een buitendijks pand.

Voordelig

Voor het realiseren van een straalverbinding zijn relatief weinig werkzaamheden nodig. Een straalverbinding is dan ook een voordelig alternatief.

Snel beschikbaar

Straalverbindingen kunnen aanzienlijk sneller aangelegd worden dan conventionele glasvezelverbindingen. Deze oplossing is daarom zowel geschikt voor een vaste aansluiting als voor een tijdelijke oplossing.