Managed hosting

Managed hosting van GreenIX biedt een totaalaanbod van hosting oplossingen. Met uitgebreide mogelijkheden om de hosting in te richten sluit deze aan op elke denkbare toepassing. GreenIX levert systemen en hieraan verbonden hardware, beheert deze en zorgt voor continue monitoring.

Managed hosting van GreenIX omvat:

  • setup en installatie van hard- en software
  • technische ondersteuning
  • koppelingen en patches
  • systeemonderhoud, updates en monitoring
  • backup- en herstel
  • security management, waaronder doorlopende scans en detectiebeheer, DDoS beveiliging
  • ISO & NEN beveiligde datacenters

Managed Hosting

De apparatuur in de datacenters is voorzien van alle mogelijke bescherming tegen uitval van nutsvoorzieningen. Er is sprake van tier 3 redundantie, hierbij is er redundantie van de installaties en componenten. Er zijn twee energieleveranciers, meerdere noodstroomaggregaten, een UPS (uninterruptible power supply) voorziening en twee voedingsgroepen naar de componenten. Hierbij is steeds slechts één pad actief. Bij onderhoud of uitval wordt het andere pad actief en heeft dit geen invloed op de beschikbaarheid.

Onze datacentra zijn gecertificeerd volgens ISO 27001, ISO 9001, ISAE 3402, NEN 1010 en NEN 3140.

Schaalbaarheid

Alle hosting van GreenIX is gevirtualiseerd. Dat betekent dat systemen gebruikmaken van een grote, onderliggende laag aan capaciteit in rekenkracht en opslag. Alle systemen kunnen daardoor op- of afschalen wanneer dat nodig is en hebben dus altijd alle capaciteit tot hun beschikking om bereikbaar, betrouwbaar en snel te zijn.

Aanvullende diensten bij managed hosting

GreenIX levert aanvullende diensten om kantoornetwerken te koppelen aan managed hosting oplossingen waarbij servers op de bedrijfslocatie verbonden zijn met die het de datacenters. Ook koppelingen met Microsoft 365, Azure of Amazon Web Services (AWS) kunnen gelegd worden.