Cybersecurity

Antivirus & Malware

Met de uitgebreide beveiliging van GreenIX tegen virus- en malware infecties werkt u zorgeloos en probleemloos. Ons netwerk van glasvezel en kantoorautomatisering scant en blokkeert veelvoorkomende bedreigingen voordat ze uw werk in gevaar brengen. Phishing aanvallen, ransomware en verdachte acties die mogelijk wijzen op nog onbekende virussen worden door software algoritmes op uw systeem geblokkeerd. Indien er desondanks toch een infectie doordringt die uw gegevens bedreigt, zorgt onze snelle backup- en herstelprocedure ervoor dat u direct weer verder kunt.

Onze support & ondersteuning zorgt daarnaast voor een heldere instructie aan alle gebruikers van uw systeem en wijst op mogelijke bedreigingen, verdachte e-mail berichten en wachtwoordbeheer. 

Met antivirus en malware beheer van GreenIX staan uw systemen altijd onder toezicht en worden verdachte handelingen en infecties direct gemeld. Vaak is er al actie ondernomen voordat zij schade hebben kunnen aanrichten.

Beveiligd inloggen met two-factor authenticatie

Door middel van meervoudige authenticatie wordt het voor onbevoegden zo goed als onmogelijk om inloggegevens te misbruiken. Gebruikers krijgen alleen toegang nadat er op twee (two factor) of meerdere (multiple factor) manieren bewijs is geleverd dat zij toegang mogen krijgen.

Er zijn verschillende manieren om two-factor authenticatie te gebruiken waarbij de optimale mix tussen veiligheid en gebruikersgemak gekozen wordt. Beveiligd inloggen kan onder andere met tokens, via een smartphone app of door middel van een usb dongle.

yubikey

Backup & Restore

Beveiligen van bedrijfsgegevens is niet compleet zonder een goede backup-procedure. GreenIX zorgt voor volledig geautomatiseerde backups van gegevens en systemen en doet dit meerdere malen per dag op verschillende manieren. De backup bestanden worden op verschillende locaties beveiligd opgeslagen en zijn direct beschikbaar voor herstel wanneer dat nodig is.

De backup bestanden worden zowel volledig als incrementeel opgeslagen en over een langere periode aangehouden zodat altijd meerdere versies voor herstel beschikbaar zijn. De backup procedure van GreenIX maakt gebruik van onze snelle internetverbindingen en is compleet geautomatiseerd. Na elke backup vindt een controle plaats op de juistheid en integriteit van de bestanden.

Firewalls

GreenIX levert zowel UTM-firewalls als standaard firewalls. UTM, Unified Threat Management, is de slimmere variant van standaard firewalls waarbij de ingestelde configuratie bepaalt welke toegang er verleend wordt. Deze is dan ook geschikt voor toepassingen waarbij vaststaat welke diensten wel en niet gebruikt kunnen worden.

UTM firewalls beschermen de achterliggende systemen actief op basis van algoritmes en software en worden door GreenIX centraal gemonitord, voorzien van updates en aangepast. UTM firewalls bieden daarnaast bescherming tegen malware, blokkeren spam e-mail en zijn in staat om VPN tunnels op te bouwen.

UTM firewalls bieden volledige functionaliteit voor het routeren van internet op het bedrijfsnetwerk met diensten als SPI, NAT en remote access.

DDoS protectie

Alle verbindingen van GreenIX zijn voorzien van bescherming tegen DDoS aanvallen. Verdachte patronen in gebruik van het netwerk worden direct gedetecteerd en beoordeeld om acties te starten waarmee het inkomende netwerkverkeer wordt omgeleid.

glasvezel kabel